Există două moduri de a face un lucru: cum îl faci tu și cum îl fac ceilalți

Există două moduri de a interpreta imaginea asta irelevantă.

Da, există două moduri de a face un lucru. Bine, teoretic există mult mai multe moduri, pentru că fiecare poate face acel lucru în mod diferit. Dar din punctul de vedere al unui singur individ sunt două moduri: cum face el, sau altfel. Adică tu și restul lumii. Da, știu, este o descoperire uluitoare,  am sunat deja la niște cercetători englezi să facă mai multe studii pe subiectul ăsta, dar au zis că sunt ocupați cu ceva studiu despre efectele consumului de marijuana asupra privitului la țâțe.

Anyways, ce vreau să spun că există două moduri de a interpreta o anumită situație. Al tău, și al celorlalți. Și asta nu înseamnă neapărat că perspectivele sunt în contradictoriu, dar poate modul de abordare al subiectului este diferit. Înseamnă oare că un mod de abordare este mai eficient decât altul? Nu neapărat. Dar evident că pentru tine, abordarea ta e cea mai logică, că doar de ăsta ai ales-o.

Nu-i așa că v-am pierdut și nu știți despre ce vorbesc?

Probabil v-ați întâlnit destul de des până acum cu diferențe din astea de abordare. Fie că  a fost la job, când șefu’ îți zice să faci o chestie și îți spune cum să o faci iar ție ți se pare că ar fi mai eficient dacă ai aborda task-ul altfel. Fie tu și prietenii tăi nu va puteți hotărî în ce local să mergeți deoarece ție îți place unul anume dar ceilalți zic că e nasol. Fie ai discuții despre carieră cu familia. Sau poate e vorba de ceva certuri contradictorii cu gagică-ta-bănuiesc că există și așa ceva, n-aș avea de unde să știu.

Exemple ar fi mai multe, va dați seama. Vor exista mereu diferențe de păreri și opinii. Astea ne fac pe fiecare special și unic în felul lui și bla bla bla.

Dar există două moduri de a aborda faptul că există două moduri de a face un lucru.

Îmi plac frazele redundante, ce vreți. Dar diferențele astea de abordare nu ar trebui să ducă la dispute sau certuri. Până la urmă sunt doar opinii bazate pe experiențele și capacitățile fiecăruia. Deci dacă tu îi propui șefului tău o soluție alternativă, într-o lume perfectă el ar trebui să o ia în considerare. El îți va spune că face lucrul ăla într-un anumit fel și merge. Dar poate tu ai găsit un mod de a-l face mai rapid, sau cu rezultate mai bune. Trebuie măcar luată în considerare sugestia ta și cântărită cu cea veche.

Din nou, nu înseamnă neapărat că soluția ta e mai bună. Dar poate ție îți e mai ușor să faci lucrul acela în felul tău. Totul se bazează pe modul de gândire și pe experiențele fiecăruia. Nu trebuie să sărim la concluzii pripite și să ne apărăm modul de abordare cu înverșunare. Poate e cel mai bun mod de a aborda situația, pentru noi. Dar pentru alții, poate că nu e. Nu contează traseul pe care mergem, cât timp avem aceiași destinație.

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: