De ce au femeile o obsesie cu orice chestie pufoasă?

Chestie pufoasă

Ca orice mascul feroce care se respectă, am multe lipsuri când vine vorba de înțelegerea posesoarelor de discounturi la pantofi. Da, cum am spus-o de atâtea ori, nu înțeleg femeile. Mare surpriză, nu-i așa? Cred că e o chestie universală, pur și simplu creierele bărbaților și ale femeilor nu funcționează pe aceiași lungime de undă. Și chiar dacă sunt anumite lucruri pe care am început să le înțeleg de-a lungul timpului, câteva chestii încă mă persiflează. Cum ar fi obsesia femeilor pentru orice chestie pufoasă. Adică nouă bărbaților ne plac chestiile solide, cu margini bine definite și rigide. Eventual dacă ar avea și niște țepi bărbătești care să iasă din obiectul respectiv, ar fi perfect. Femeile în schimb preferă pufoșeniile.

Mi-am dat seama de asta acum un an și ceva, când am avut o discuție pe tema chestiilor pufoase cu prietena mea de atunci. Cred că dacă stau bine să-mi amintesc discuția, pot trage câteva concluzii acum, că a mai trecut ceva timp. Discuția a început de la o geacă cu glugă pufoasă pe care prietena mea o achiziționase.

M: Baby, aia e geaca ta? Arată.. interesant… (da, vedeți ce atent sunt încât am observat schimbarea)
A: Da, mi-am luat-o ieri, ți-am zis că merg la shopping. Am dat doar (să zicem doar că o familie albaneză poate trăi decent un an din suma asta)
M: Da, e foarte drăguță. Dar de ce are glugă aia roz strident și așa voluminoasă?
A: Așa-i frumos. Și uite cât de pufoasă eee… Atinge-o!! (m-am abținut din a face gluma evidentă)
M: Okay, da, e pufoasă, dar ai deja cizmele alea cu blană pe care le porți mereu. O să arăți că o păpușă muppet dacă ieși așa pe stradă…
A: Și ce? Mie îmi place, e așa plăcut la atingere. Și ție îți plac pufoșeniile, când vezi o pisică imediat o iei s-o mângâi.
M: Păi da, dar e altceva cu pisică… pisicile sunt (nu eram pregătit pentru argumentul ăsta)
A: Pisicile sunt ce? (a văzut că sunt jos și s-a gândit să lovească până nu mă ridic) Aș putea spune că tu ai o obsesie cu pisicile, toată ziua te uiți la filmulețe cu pisici pe net. Oh doamne, și mă mai și alinți cu „pisi”, ce ar trebui să înțeleg din asta?
M: Iubi, exagerezi. Ziceam doar că gluga aia mi se pare prea pufoasă.
A: Nu există nimic „prea” pufos. Lasă-mă să-ți arăt.
Moment în care se ridica, merge la frigider și scoate ceva din el.
A: Ia, încearcă asta, e cremă de brânză pufoasă.
M: Știi că sunt fan brânză, dar o prefer în starea ei solidă, cum au făcut-o zeii brânzeturilor. Chestia asta pufoasă e pentru… femei.
A: Încearc-o, idiotule! (așa mă alinta ea mereu)
Și am încercat-o. Și mi-a plăcut. Dar puteam să recunosc asta în fața ei? Ce ar fi însemnat dacă i-aș fi dat dreptate în momentul ăla? Ce s-ar alege de orgoliul meu de mascul feroce?
M: Da baby, ai dreptate. E bună și brânza pufoasă. Dar tot sunt de părere că uneori exagerezi cu chestiile pufoase.
A: Hai hai, nu te întinde. Am stabilit deja că și ție îți plac și pisicile pufoase, iar acum ai recunoscut că îți place și brânza pufoasă. Cred că ar trebui să te retragi acum, să nu regreți mai târziu. Și în plus, știi foarte bine că sunt unele chestii pe care nici o femeie nu le vrea pufoase…
Și am continuat să-i mănânc brânza pufoasă și am schimbat subiectul.

M-a făcut oare acea experiență să înțeleg mai bine ființa cu care cohabitam? Nu. Puteam să înțeleg mai bine femeile dacă analizăm discuția respectivă? Probabil. Însă am ales să trag alte concluzii, cum ar fi că uneori nu are rost să porți un argument cu ea că nu ai sorți de izbândă. Deh, ce să faci, așa suntem noi bărbații. Idioți.

Am înțeles totuși că trebuie să accept obsesia femeilor pentru chestii pufoase și flocoșibile. Și mi-am dat seama că ursuleții de pluș și pernele în formă de inimă nu sunt cadouri așa inutile cum consideram până atunci. Vedeți, noi masculii mai și învățam din experiențele noastre. Poate încă mai avem o șansă!

Acest articol a fost scris pentru o probă pufoasă din cadrul Spring SuperBlog 2017

4 Responses to De ce au femeile o obsesie cu orice chestie pufoasă?

 1. Ianolia spune:

  Probabil sa nu mai fii cu prietena ta de atunci e o chestie buna in viata ta. Oricum, genial articol :)) Am ras cu lacrimi. Poza e si mai si! :))

 2. Xaara Novack spune:

  Ai nimerit la fix cu pufoseniile! Dar da, branza de la Delaco are ceva special, pe langa faptul ca e pufoasa. Are cel mai natural gust de branza. Favorita mea e cea cu ciuperci.

  PS:
  Cu geaca, zau, anul acesta parca toata fetili purtau geaca asta verde cu gluga roz pufoasa. WTF?! Si era scumpa ca naiba. La dracu’ dau atatia bani ca sa arat ca restul muierilor? :))) my two cents

  La pisici nu ma bag. Ele sunt universal pufoase.

 3. […] De ce au femeile o obsesie cu orice chestie pufoasă? […]

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: