Viața la birou: cât de important e să ai o apă de calitate la locul de muncă

Viața la birou: cât de important e să ai o apă de calitate la locul de muncă

După cum probabil știți deja, sunt un corporatist. Adică lucrez într-o multinațională, pentru americani, după programul lor. Asta înseamnă că munca mea la birou începe la 16:00, ora României. Când majoritatea clasei muncitoare se pregătește să-și strângă jucăriile și să plece acasă, eu abia îmi încep programul la birou.

Dar cu toate că programul meu e mai special, că orice corporatist care se respectă îmi încep ziua cu o cafea la birou. Nu contează că e ora 4 după masa, de obicei e a 3-a cafea pe care o beau în ziua respectivă. Dar ca să rezist până la 1 când îmi termin eu programul, e necesară. Dacă e o zi stresantă, fac o aroganță și mai beau una și la pauza de masă. Din fericire cafeaua e din partea firmei, deci nu trebuie să îmi fac griji că nu am timp să merg pan’ la magazin să îmi iau, sau schimbat pentru automat.

Și e o cafea foarte bună. E de la același furnizor care ne  aprovizionează și cu apă la birou. La Fântâna. Și ce apă. Nu cred că realizăm cât de important e acest lichid pentru buna noastră dezvoltare. Bem mereu apa. Face parte din rutina noastră zilnică. Tocmai din acest motiv, de cele mai multe ori facem abstracție de la acest aspect al vieții noastre și nu dăm importantă apei. Deși ar trebui.

La Fântâna și Kafune.

La Fântâna și Kafune.

E foarte importantă calitatea apei pe care o bem. Apa inspiră sănătate, prospețime și naturalețe. Apa este asociată cu viața. Așa că o apă de calitate poate face diferență între un birou în care angajații se simt bine și un birou din care vor să scape cu prima ocazie. Un angajat relaxat este mai productiv, prin urmare da randament mai  mare.

Eu spre exemplu, merg la water cooler cel puțin o dată pe oră. Și de fiecare dată când am de-a face cu un client dificil, mă ridic de la birou și merg să beau un pahar de apă. Asta mă ajută mereu să mă calmez, deoarece când beau acea apa rece și revigorantă, mă duce cu gândul la copilăria mea, când eram la bunici, la țară, și beam apă direct din fântână. O apa cristalină și proaspătă, direct de la mamă natură. Cele 30 de secunde în care o savurez sunt destul să-mi restartez sistemul și să revin la treabă cu energii proaspete.

Nu știu ce m-aș face fără cele două lichide magice. Apă și cafea. Cafea și apă. Fără ele probabil nu aș putea trece la fel de ușor prin zilele de muncă la birou. Mă bucur că firma mea ne pune la dispoziție apă de calitate și cafea aromată.

 Acest articol a fost scris pentru o probă din cadrul Spring SuperBlog 2017. 

4 Responses to Viața la birou: cât de important e să ai o apă de calitate la locul de muncă

  1. Ianolia spune:

    Probabil combinatia aceasta e, uneori, singurul lucru care face diferenta dintre calm si nervi. Foarte bine pusa problema.

  2. Cafeaua e ca o îmbrățișare. Fără ea cred ca aș ceda psihic…

  3. Ana Gate spune:

    Multumim. Echipa La Fantana!

  4. […] Viața la birou: cât de important e să ai o apă de calitate la locul de muncă […]

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: