Agentul secret de zi cu zi

Dacă te-ai uitat până acum la televizor, la filme de acțiune, o să crezi că agenții secreți sunt spioni care lucrează pentru guvern, sau pentru oameni de afaceri influenți, interlopi sau organizații secrete. Ai crede că agentul secret lucrează cu arme și gadget-uri modificate pentru a-l ajuta sa scape din situații limită. Ai crede că misiunile unui agent secret sunt să recupereze informații, apere  bunuri personale sau să oprească planurile malefice ale rău făcătorilor. Dar te-ai înșela amarnic.

Cum te-ai simți dacă ți-aș spune că toate filmele alea sunt doar o metodă de a ascunde adevărul din fața publicului larg? Ce-ai zice dacă ai ști că agentul secret de zi cu zi nu lucrează cu lasere, bombe sau raze psihotronice? Îmi pare rău că eu sunt cel care trebuie să îți spună asta, dar ai fost mințit până acum. Este timpul să descoperi adevărul: agenții secreți de zi cu zi nu sunt deloc cum îi vezi tu în filme. Ei sunt infiltrați printre noi, au meserii aparent banale, însă misiunile lor sunt poate chiar mai importante decât ce ai văzut tu în filme până acum. Misiunea agentului secret de zi cu zi, este să se asigure că tu, omul de rând, duci o viață cât mai sigură, confortabilă și eficientă.

Să luăm un exemplu: agentul „Certificat Energetic”. Nu v-ați gândit până acum cât de importante sunt misiunile lui, nu-i așa? Evident, nu. „E doar un auditor energetic” vă spuneți, probabil chiar în timp ce citiți aceste rânduri, „ce viață de spion secret visezi tu că are?”. Îți înțeleg scepticismul, la fel gândeam și eu la început. Dar asta e doar efectul urmărit de media. De fapt, auditorul energetic este unul din agenții secreți de zi cu zi, la care nu te-ai aștepta niciodată.

Audit Energetic

Audit Energetic

Ai putea fi păcălit de faptul că la bază, el este un inginer desăvârșit. Dar asta nu înseamnă că nu are material de agent secret. Ar fi trebuit să înveți până acum că oamenii nu sunt mereu ceea ce par și nu ar trebui să te lași păcălit de aparențe. Chiar dacă în loc de pistoale și cuțite este înarmat cu instrumente de măsurare, agentul nostru este pregătit oricând de misiune. Tu îi dai o oră și o locație, iar de restul se ocupă el. Nu contează că e vorba de un apartament, o casă, un spațiu comercial, hotel, spital sau orice alt tip de clădire. Agentul nostru poate face auditul energetic la oricare. Consultă planurile clădirii, se echipează cu instrumentele necesare și pornește în misiune. Nu are nevoie decât de câteva zeci de minute la fața locului pentru a trage concluziile necesare și a finaliza cu succes misiunea. Asta pentru că știe dinainte ce aspecte trebuiesc luate în considerare pentru încadrarea clădirii vizate în clasa energetică aferentă. Apoi, în mai puțin de 24 de ore, certificatul energetic corespunzător va fi în posesia celui care l-a solicitat. Asta numesc eu profesionalism.

Așadar, nu va lăsați înșelați de aparențe. Agenții secreți există și sunt printre noi, chiar dacă nu pare în primă fază. Chiar dacă viețile lor nu sunt puse în pericol la fel ca în filme, misiunile lor sunt la fel de importante, asta pentru că te vizează pe ține și locuința ta. Nu subestimați agentul certificat termic!

Acest articol a fost scris pentru una din probele din cadrul Spring SuperBlog 2017.

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: