A ieșit soarele, e timpul să mergem la mare, să stăm noaptea la piscină

Hotel, mare, piscina

Cred că sunteți puțini confuzi. Adică ce treabă are soarele cu noaptea și marea cu piscina? Toată treaba. Păi dacă mă întrebi pe mine, o vacanță reușită e una fără somn. Deci îți trebuie activitate și ziua și noaptea. Mai ales dacă te bagi la vreun sejur la mare, asigură-te că te bucuri integral de el.

Nu știu cum să vă zic, dar eu nu’s cu somnu’. Adică suntem cam certați de obicei, că am vaga impresie că îmi irosește timpul care și așa e puțin. Și cu vacanțele sunt puțin ciudat. Adică mie îmi place să mă plimb, să vizitez locuri, să fac sute de poze cu peisaje și oameni. Și să degust diverse. La „tradiționala” mare am fost o singură dată, dar nu pot spune că nu mi-a plăcut. Deci hai să ne imaginăm cum ar fi un sejur ideal la mare, din perspectiva Bărbosului, că să vedeți ce legătură au și noaptea și piscina cu sejurul la mare.

În primul rând, dacă ar fi să merg la mare într-o vacanță, aș merge să mă relaxez. Cel mai probabil aș alege o zonă și aproape de mare, dar și cu locuri de vizitat și fotografiat. Așa că aș opta cel mai probabil la o cazare la hotel, asta pentru că sunt genul de om care nu poate supraviețui fără cel puțin un duș pe zi și acces la internet. Aș alege un  hotel cu piscină, am să vă zic imediat și de ce, dar în același timp ar trebui să fie cât mai aproape de mare, cum ar fi  Hotel Aurora Mamaia. 

Eu sunt din Craiova, deci probabil prima zi din sejur ar fi compromisă din cauza drumului. Ar dură câteva ore, indiferent de metoda de transport aleasă. Și inevitabil, cum aș ajunge aș avea nevoie de un duș, de aici nevoia unui hotel decent. Aș petrece probabil restul zilei relaxându-mă și savurând câteva cocktailuri. Țin să precizez că cocktailul meu preferat este alcătuit din apă de izvor, cu puțin malț și hamei, amestecate și fermentate pentru o perioadă, apoi îmbuteliate în sticle de 0.5l. Dar având în vedere că sunt în vacanță, probabil aș merge pe ceva mai fancy, cum ar fi whisky cu gheață.

Zilele mi le-aș începe pe plajă, relaxându-mă pe un șezlong sau direct pe nisip, în bătaia soarelui. Nu sunt un fan al bronzatului, dar pot face un efort, dacă am lângă mine ceva rece să mă ajute cu căldura. Așa aș sta câteva ore, poate chiar aș ațipi, să-mi reîncarc bateriile. Am zis mai sus că nu sunt fan al dormitului, mai ales în vacanțe. După câteva ore de leneveală, aș merge să mă plimb, pe plajă, pe la eventualele obiective turistice. Evident ar trebui să am cu mine un grup de prieteni dispuși să se distreze în același fel. Și dornici să stea să le fac poze unde mi se pare mie că ar ieși un cadru bun. Neapărat măcar unul din ei să știe să înoate, că ultima dată când am fost la mare era să îmi pierd ochelarii de soare. Aaa, și să mă înec, noroc cu gagică-mea. Este imperativ să prindem cel puțin un apus pe plajă, că e genial.

Serile ar fi mixte. Unele le-aș petrece în ceva club, sau chiar bar. Undeva cu muzică și alcool. Că doar sunt în vacanță, la mare. În alte seri aș alege să le petrec pe malul mării, iar altele la piscină. Da, dacă o să merg la mare stau cel puțin o săptămâna, deci îmi permit să diversific. De asta aș alege și un hotel cu piscină, pentru că inevitabil o să am nevoie și de câteva nopți de relaxare, după atâta umblat prin baruri și pe malul mării noaptea. Am zis că nu dorm, deci o să mă nevoie și de relaxare în unele nopți, deci piscină e o alternativă bună. Ce ți-ai putea dori mai mult decât să stai cu un cocktail la piscină, în compania prietenilor tăi nedormiți. Chiar dacă ești la mare, poți avea parte de distracție la piscină.

Cam așa mi-aș vedea eu sejurul perfect. În compania unui grup de prieteni cel puțin la fel de nebuni ca mine, cu cocktailuri pe malul piscinei, plimbări nocturne, nopți nedormite și leneveală pe plajă. Evident, totul în confortul unui hotel, căci fără dus și internet nu e viață. Voi cum v-ați petrece vacanța la mare?

Cocktail-uri lângă piscină

Cocktail-uri lângă piscină

One Response to A ieșit soarele, e timpul să mergem la mare, să stăm noaptea la piscină

  1. […] A ieșit soarele, e timpul să mergem la mare, să stăm noaptea la piscină […]

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: